NOTÍCIES

Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana

II Mostrari de Recreació Medieval a la UAB

El 21 de maig a l'Auditori i a l'exterior de la Facultat de Filosofia i Lletres es durà a terme un seguit d'exposicions i conferències amb l'objectiu d'apropar diversos aspectes de la vida quotidiana al present.

Per a més informació descarregueu el cartell aquí

Beques per a la realització de pràcituqes de Laboratori en matèria d'Arqueologia.

L'ajuntament d'eivissa ofereix dues beques de formació i pràctiques adreçades a estudiants d'arqueologia de qualsevol universitat espanyola per a la realització de tasques de neteja, inventari i classificació de material arqueològic.

Per a més informació consulteu les bases a la seva web

Escola d'estiu a Pollentia, Mallorca.

Aquest any a Pollentia s'organitza la primera escola d'estiu en ciències arqueològiques. El curs es realitzarà entre el 21 i el 25 de Juliol. Aquest inclourà hores de pràctiques en excavació pel matí i treballs de laboratori i diverses conferències a la tarda. Per a més informació sobre preus, horaris i questions d'organització podeu visitar la pàgina web del curs:

Pàgina web del curs

Convocades 16 beques de doctorat i 4 de post doctorat en el marc de la gestió digital del patrimoni.

El projecte "Initial Training Network for Digital Cultural Heritage: Projecting our Past to the Future" amb l'acrònim ITN-DCH és el primer i un dels programes de bèques Marie Curie més grans en l'àrea de la e-documentació, e-preservació i protecció del patrimoni cultural. Reb fons de la unió europea sota el marc FP7 PEOPLE de recerca. El projecte va començar a l'Octubre de 2013 i té com a objectiu entrenar a 20 estudiants en l'àrea de la documentació, preservació i protecció digital del patrimoni cultural.

El projecte ITN-DCH esta buscant investigadors motivats i valuosos per a que realitzin tesis doctorals en les arees del patrimoni digital, com per exemple adquisició de dades (fotogrametria, làser escàner terrestre, SIG) i processament de dades de visió computacional, reconstrucció 3D i modelatge, metadades, realitats mixtes i augmentades i e-serveis entre d'altres. Tots els becats hauran de viatjar entre els diferents socis de projecte i assistir un seguit de cursos complemetaris, tallers i escoles d'estiu.

Cliqueu aquí per més informació

Voluntariat amb l'Institut Català de Paleontologia Miquel Cursafont

Es necessiten voluntaris per a realitzar tasques d'excavació, triatge de restes i organització i gestió de documents. Per a més informació consulteu els links de sota:

Triatge de sediments

Organització i gestió de documents

Excavació paleontològica

I Mostra de Recreació Medieval a la UAB

El Dimecres dia 27 de Novembre a la gespa del bar de la Facultat de Filosofia i Lletres el Colectiu d'Història i Arqueologia de la Guerra (CHAG) amb la col·laboració de Hereus de la Història proposa una activitat que vol acostar el combat medieval a tots els estudiants que passin per allí

Per a més informació descarregueu el cartell aquí

IV Jornades de la guerra a l'Antiguitat

El proper divendres dia 22 de novembre es celebren les IV Jornades de la guerra a l'Antiguitat. En aquesta quarta edició, el tema central serà Els animals i la Guerra. La activitat és oberta al públic i tindrà lloc a l'auditori de la facultat de lletres.

cliqueu aquí per accedir al programa

Beques predoctorals

La Munich Graduate School for Ancient Studies ofereix 10 places de doctorat de tres anys de duració a iniciar-se al 1r d'Abril de 2014. La data límit d'aplicació és el 6 de Gener de 2014. Qualsevol projecte relacionat amb el camp dels "estudis de l'antiguitat" es benvingut. Per exemple: clàssiques, història antiga, arqueologia, etc.

Per a més informació cliqueu aquí.

Trobades de les Egipcíaques

Les trobades de les Egipcíaques volen ser un punt d'encontre entre els professionals que d'una manera o altre intervenen en el Patrimoni, alhora que un espai de debat i reflexió que permeti aportar llum a noves idees, qüestionar els vells conceptes i facilitar l'intercanvi d'informacions, experiències i coneixements. En definitiva, una tasca interdisciplinar no jeràrquica que pretén col·laborar a l'articulació i la presa de decisions pel que fa al coneixement, estudi, conservació, restauració i difusió del Patrimoni material.

Enguany es celebren a la Residència d'investigadors, al carrer Hospital, 64 Barcelona, i versaran sobre els Centres històrics: desenvolupament, valoració i intervenció.

Per a més informació visita la seva pàgina web

Tens una idea per un projecte d'Empreneduria?

Vine a la reunió informativa del programa TICLaude. Dimecres 13 de Novembre a les 14:00 a la Sala de Graus.

Clica aquí per més informació >>

Departament de Prehistòria

Dins del Blog del departement de prehistòria trobaràs totes les notícies i informacions referents a la disciplina que et poden interessar.

El departament de Prehistòria enceta una nova via de comunicació entre el departament i els/les nostres estudiants.
Blog Departament de Prehistòria. http://blogs.uab.cat/prehistoria/

La nostra intenció es crear una via on tots i totes puguem comunicar les novetats, curiositats o qualsevol notícia relacionada amb la nostra disciplina.

També animem a tothom que comenti les seves inquietuds, problemes i que pengi aquelles curiositats o novetats arqueològiques que trobi navegant per la xarxa.